Pinball Heroes

Geplaatst op: 20-03-2013

Pinball, of flipperkast, is een arcade spel dat vooral in de jaren 80 en 90 ongekend populair was. Het spel had vele vaste spelers in de speelhallen en stond tussen de gokkasten en arcade games. Helaas is die populariteit wat afgenomen. Neemt niet weg dat het nog altijd een enorm leuk spelletje is. En door de vele pinball games die op de diverse consoles verschijnen kunnen ook de jongere gamers nog altijd kennis maken met dit vaak razendsnelle spel.

Het spel Pinball Heroes heeft 4 pinball kasten die geheel zijn vormgegeven rond een bepaald game thema. Zo is er de Pain, de Drake’s Fortune, Everybody’s Golf en High Velocity Bowling. Daarnaast kun je ervoor kiezen de flipperkasten ook Uncharted te spelen. Dit betekend dat je meerdere paden kunt gebruiken om de kogel op te sturen. Bijvoorbeeld door de lucht of via een ondergrondse route. Natuurlijk zijn er speciale bonussen die te verdienen zijn door bepaalde punten op de flipperkast te raken. En er zijn speciale uitdagingen waarbij het de bedoeling is een bepaald punt een of meerdere keren te raken, waarmee je weer extra punten kunt verdienen.

Genoeg mogelijkheden dus en de thema's zijn echt wel leuk. Toch is Pinball Heroes kwa spelen niet helemaal top. Het scoreverloop gaat namelijk heel erg traag. Veel te traag zelfs. Een Pinball game staat toch niet voor niks bekend als een supersnel spel. En dat valt in de praktijk bij dit spel toch erg tegen. Bonussen en extra uitdagingen zitten vaak zo lastig dat ze echt heel lastig te behalen zijn. En de punten die je vervolgens ermee verdient vallen ook tegen. Hier zit dus nog een verbeterpuntje voor de maker. En daar kan deze echt wel wat aan doen, want er komen binnenkort nog meer kasten die je via de playstation store kunt downloaden.