Pac-man Championship edition

Geplaatst op: 20-03-2013

Ooit is het spelletje Pacman door de firma Namco de wereld in gestuurd om als geel monstertje vele koekjes vraatzuchtig op de peuzelen. Het spel sloeg direct in als een bom en tot op de dag van vandaag zijn er maar weinig mensen die dit spelletje niet kennen. Het is een echt old-school spel dat nog altijd vele fans kent. En dat weten de game console uitgevers. Regelmatig verschijnt er dan ook een nieuwe versie van dit klassieke spel.

Grote vraag reist dan natuurlijk of Pac-man Championship edition goed genoeg is om de naam Pac-man te dragen. Het spel is ooit bedoeld als 2D spel op een arcade kast, zoals je ze veel in de speelhallen naast de gokkastenen andere arcade spellen vond. Er was niks 3D's aan en zo hoort het ook. En dat is precies wat je met Pac-man Championship edition ook krijgt. Gelukkig! Alles draait om zoveel mogelijk eetbare koekjes op te peuzelen zonder door de spookjes gevangen te worden. Het spel concept is nog precies hetzelfde als 3 decenia geleden.

Het spel wordt steeds sneller naarmate je verder komt. Dat is leuk, maar soms zeker ook frusterend als je weer eens gevangen wordt genomen. Een leuke extra dat niet in het origineel voor komt is als je een fruitstuk tegen komt. Deze zorgen er namelijk voor dat de koekjes in een ander gedeelte van het veld tevoorschijn komen. En dit maakt het spel extra leuk.

Het spel Pac-man Championship edition is een echte aanrader. Je krijgt enorm veel spel voor je geld. Het zal niet snel vervelen. Zeker niet als je liefhebber van het genre bent.